Hogyan értékesítsd hatékonyan a könyvedet?

Hogyan értékesítsd hatékonyan a könyvedet?

Amikor eljutsz odáig, hogy elkezdheted értékesíteni a könyvedet, célszerű, ha csomagajánlatokban gondolkozol.

A csomagajánlatok segíthetnek a vásárlóknak megtalálni a számukra megfelelő termékeket, amelyeket együtt szeretnének vásárolni a könyvvel.

Növelheted a vásárlások számát: Ha a vásárlók több terméket kapnak egyszerre, általában több pénzt költenek, mint ha csak egy terméket vásárolnának meg.

Kihasználhatod a kombinációs lehetőségeket: Ha a könyv mellé más termékeket is kínálsz, mint például egy íróeszközt, egy jegyzetfüzetet, akkor az olvasók számára értékesebbé válik az ajánlat, és növeli az esélyét, hogy megvásárolják.

Növeled az ár/érték arányt: Ha több terméket kínálsz egy csomagban, az nagyságrendekkel értékesebbnek tűnik a valós bekerülési áránál.

Egy könyv mellé lehet tenni olyan termékeket, amelyek kapcsolódnak a könyv témájához, vagy amelyek segítik az olvasót a könyv jobb megértésében és élvezetében.

Például:

  • További könyvek azonos témában vagy azonos szerzőtől
  • Audiobook változat
  • DVD-k, amelyek az adott könyvet feldolgozzák
  • Képregények, amelyek a könyv alapján készültek
  • Oktatóanyagok, amelyek a könyv témáját dolgozzák fel
  • Kiegészítők, mint például olvasónapló, kvízkérdések, tesztek
  • Ajándéktárgyak, mint pl póló, bögre, játékok, amelyek a könyvhöz kapcsolódnak
  • Egyéb termékek, amelyeket a célközönség szívesen vásárolna, pl. egy füzet, toll, vagy egy írószer család.

Fontos, hogy a csomagajánlatokat a célközönség igényeihez kell igazítani: tehát érdemes azokat a termékeket választani, amelyeket a célközönség szívesen vásárolna.

Az, hogy hányféle csomagajánlatot érdemes felajánlanod, függ a saját preferenciáidtól és a célközönség igényeitől. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy minél többféle csomagajánlatot kínálsz, annál több lehetőséget biztosítasz a vásárlók számára, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb ajánlatot.

De egyúttal a több csomagajánlat több adminisztrációt és odafigyelést is igényel. Ideálisnak mondható a 3-5 féle ajánlat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük